България получи подкрепа от европейските либерали: Европейските либерали безапелационно гласуваха за

...
България получи подкрепа от европейските либерали: Европейските либерали безапелационно гласуваха за
Коментари Харесай

Европейските либерали искат България, Румъния и Хърватия в Шенген

България получи поддръжка от европейските либерали: 

Европейските либерали безапелационно гласоподаваха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Това се случи на Съвета на партия АЛДЕ, който се събра на второто си съвещание за годината в Братислава, Словакия, съобщи Българска телеграфна агенция.

След оповестяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, с неотложна неотложност Съветът на АЛДЕ гласоподава резолюция за приемането на България, Румъния и Хърватия дружно в Шенген.

В текста е представена позицията на Европейска комисия, която показва, че страните извършват нужните условия за присъединение към Шенгенското пространство и приканва Съвета на Европейски Съюз да предприеме нужните стъпки за приемането им.

В резолюцията е подчертана безапелационната позиция на групата „ Обнови Европа “ в Екологичен потенциал, която упорства за завършек на дискриминационното изключване, което оказва негативно влияние върху свободното придвижване на жители и вреди на единния пазар. В умозаключение текстът гласи: „ Партиите членки на АЛДЕ да изразят обществено поддръжката си за присъединението на България, Хърватия и Румъния към Шенген. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР